perjantai 20. helmikuuta 2015

Sinistä ja kultaa

Tunnustan pienen paheeni, että olen totaallisen koukussa amerikkalaisiin tosi-tv-sarjoihin kuten OC:n täydelliset naiset ja Beverly Hillsin täydelliset naiset jne. Viihteen lisäksi ne tarjoavat tälläiselle koruhullulle ideoita tuleviin töihin. Amerikkalaiset rouvat näet käyttävät paljon enemmän värikkäitä ja isoja pukukoruja kuin me hillityissä jalometalleissa poseeravat skandinaavit. Ja oudompia! Esim. vasta Suomessa nähdyssä OC:n päätösjaksossa 1/3 Vicki Gunvaldsonilla oli y:n muotoinen kaulakoru, joka jatkui napaan asti. Eikä se loppujen lopuksi näyttänyt hassulta! Eihän?

Tähän koruun sain idean OC:n sarjan Tamralta, jolla oli monessa jaksossa yllään ehkä Tory Burchin  (Darian necklace) pitkä kultainen pukukoru. Koru löytyy mm. Ebaysta ja oli muotia vuonna 2013.

Ihastuin korussa kultaan (minkä harakkka luonteelleen voi), pituuteen ja ennen kaikkea sirouteen, joka sopii loistavasti kevyiden kesävaatteiden kanssa. Koru on myös monikäyttöinen, sillä pitkän korun saa aina kiedottua lyhyeksi. Koru on pitkä "opera" hieman yli 90 cm pitkä. Tein kaulakorun lisäksi myös rannekorun ja korvakorut ovat aiempaa tuotantoa, mutta sopivat hyvin settiin.

 Minulla ei ole Tory Borchin alkuperäisiä koruja uusiokäyttöön (ainoastaan kosmetiikkalaukku), joten käytin "logo"linkkien tilalla  H&M:n kukkakorun linkkejä. Halusin myös väriä koruun ja aioin pukea sen sinisen mekon kanssa, joten kiviksi valikoituivat suosikkini Lapis Latsulit.

Korusta ei tullut lainkaan samanlainen kuin alkuperäisestä, mutta idea oli sieltä peräisin. Aika jännää nähdä miten alkuperäinen idea muuttuu omanlaisekseen kaiken suunnittelun jälkeen. Siksi en varmaan pysty kopioimaan mitään suoraan vaan koruun on aina lisättävä omia parannuksia, ideoita tai se on vaan tehtävä olemassa olevan materiaalin mukaan.Kuten kuvasta huomaa kivisirut eivät ole ehkä parasta laatua, mutta muutamasta niistä löytyy lapis latsulin itämainen sininen henki ja kullan kimallus. Kuvassa koru on kaksinkertaisena, ei normaalissa pituudessaan.

Hauskaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti