tiistai 24. helmikuuta 2015

Kirpputorilta korumateriaalia

Kävin pitkästä aikaa Kontissa etsimässä tuunaukseen sopivia juttuja. Kontti on aika kallis paikka kirpputorifiilistelijälle, mutta tykkään käydä siellä mm. katsomassa vaatteita, jotka on silitetty ja asetettu hengariin roikkumaan kategorioittain esim. urheiluvaatteet, tunikat, retrot jne. Elämän ruuhkavuosissa säästyy aikaa kun ei tarvitse joka loossia tutkia. Vaateosastolta löysin mukavat khakin väriset reisitaskuhousut (ovat taas muodissa) mökille kevääksi ja ihanan röyhelöisen ranskalaisen pitsiliivin.


Vaatteista ei sen enempää vaan tärkeimmät löydöt tein tuunausosastolla, sinne minne on haudattu kaikki edesmenneen sukulaistädin keskeneräiset siemenhelmityöt, langanloput ja muut säästetyt jutut: ehkä joskus teen tästä jotain (kuullostaa jotenkin tutulta).  Osastolta löysin ohutta tekomokkanauhaa neljässä eri värissä noin 3-5 m vyyhti. Koko satsi oli yhdessä pussissa ja maksoi kaksi euroa. Ei paha. Nauhojen lisäksi löysin hieman yli metrin verran 5 mm alumiiniketjua 0,50 eurolla.

Sitten löysin pakkauksen messingin värisiä purjerenkaita (noin 20 kpl/ 1 €), joita aioin käyttää mm. pyöränkumi- tai nahkakoruissa. Lisäksi löysin isoja itse päällystettäviä nappeja eurolla. Nettikaupias pyytää samasta paketista 2,90 €.  Idean nappien käyttöön löysin Helmitaivas-kirjasta, jossa päällystettäviä "nappeja" oli käytetty Intia-kaulakoruun. Loistava idea, jota aion käyttää jossain muodossa.

Lisäksi löysin oikeita vintagenappeja (0,05 €/ kpl). Valikoima ei ollut mitenkään hyvä, vaikka aika isoa nappilaatikkoa pengoinkin. Suurin osa oli muovinappeja, mutta muutaman aidon napin löysin ja yhden ison metallisen, joka näyttää kapusin pohjalta.

Korupuolelta en löytänyt kuin yhden hieman reisussa rähjääntyneen etnisen kaulakorun, jonka lankapäällysteiset isoreikäiset helmet antoivat syyn tuhlata 1,5 euroa koruun. Korun muovihelmet näyttävät mielenkiintoisilta (ruskeaa kivijäljitelmää) ja hyväkuntoisilta, joten tulen ottamaan myös ne uusiokäyttöön. Lisäksi korussa on muutama litteä puuhelmi, joita voisi yrittää tuunata esim. öljyn avulla. Herääväthän kivetkin eloon kastuessa veteen niin miksei puu öljyssä? Ei huonompi reissu!

2 kommenttia:

  1. Tämä ei ollut edes hyvä löytöpäivä, mutta innostun yhä uudelleen löytämistäni vintage-napeista. Sovittelen niitä eri koruihin, mutta en saa niitä koskaan valmiiksi asti (aina puuttuu joku kriittinen osa). =)

    VastaaPoista