perjantai 13. helmikuuta 2015

Kukkakorut ystävälle

Kävin katsomassa taitavien koruntekijöiden blogeja, joissa oli innostuttu keväästä ja väreistä. Blogien värikkäät korut innostivat minunkin suunnittelemaan jotain kaunista ja keväistä ihanille ystäville ystävänpäivän kunniaksi. Laatikostani löytyi pari lucitekukkamixiä ja herkullisen värisiä kirkkaita siemenhelmiä.Vaikeinta oli keksiä miten kukan heteet saa näkyviin terälehtien alta. Päädyin käyttämään kukan sisällä, joko sopivan värisiä pienempiä siemenhelmiä (10) tai putkihelmiä ja aivan piikin alussa värikkäitä siemenhelmiä, jotka näkyvät kukan alta. Se onnistui ihan tyydyttävästi, mutta vielä pitäisi löytää keino, jolla heteet saa liikkumaan tuulessa. Onko kenelläkään ideoita?

Kokeilin muutenkin eri tekniikoita kukkien tekemiseen esim. oranssit kukat pujotin kahteen ohueen lankaan, jotka yhdistin kukan yläpuolella. Muut korut tein suoraan korupiikkeihin.


Kukissa käytin lucite-kukkia, pienet siemenhelmet (4 mm) ovat preciosan siemenhelmilajitelmasta, isommat helmet (6 mm) ovat tavallisia lasihelmiä, paitsi keltaisessa kukassa on hopealla sivelty muoviperhonen. Punertavissa kukissa on lisäksi käytetty helmihattuja korostamaan kukan muotoa.Näitä oli mukava tehdä, vaikka korut ovat samanlaisia ne ovat riittävän yksilöllisiä kullekin ihanalle ystävälle.

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti