maanantai 23. helmikuuta 2015

Kierrekuvioinen kaulakoru?

Työn alla on peyote (odd count) putki, josta voi tulla joko rannekoru tai kaulakoru. En vielä tiedä millainen koru tästä tulee? Luultavasti teen yksinkertaisen kaulakorun, jonka koristelen ehkä riipuksella. Riipuksen paino ja kiinnitys tuottavat ongelmia. Päänvaivaa tuottaa myös korun kiinnitys: miten sen pystyy tekemään siististi? Ne ratkaistaan sitten kun korussa on tarpeeksi pituutta.


Alussa hankaluuksia tuotti korun aloitus, mikä oli paljon hankalampaa kuin 11 isommalla siemenhelmellä (8/0) vrt. kierrekuvioinen avaimenperä kuin vain seitsemällä pienellä siemenhelmellä (10/0). Aloitin korun varmaan viisi kertaa (helmikierre ei lähtenyt muodostumaan oikealla tavalla ) ennen kuin löysin loistavan ohjeen YouTubesta (Stitches :tubular odd-count peyote/Jillwisemandesigns).

Jill Wisemanilla on useita erinomaisia opastusvideoita helmeilyyn ja korujen tekoon. Käykää tutustumassa, etenkin aloittelijat löytävät paljon hyviä vinkkejä. Tärkein opastus putken tekoon oli Jilliltä, että aloita hitaasti ja harkiten. Niin tein ja heti onnistuin!  =)

Materiaaleista: Putki on tehty 10/0 siemenhelmistä: mattakulta ja l.valkoinen. Putki muodostuu seitsemästä siemenhelmestä: 2 tummaa, 2 vaaleaa, kaksi tummaa ja yksi vaalea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti