tiistai 3. helmikuuta 2015

Mala-tyylinen kaulakoruAluksi ajattelin osallistua tällä korulla korukoplan tammikuun haasteeseen nimeltä "ketju", mutta totesin että tämä koru ei toteuta tarpeeksi hyvin päätehtävänantoa (ketju), vaikka muut haasteen osaset täyttyivätkin: punainen, puu ja jokeri=lanka. Helmet on pujotettu suoraan vaijeriin.Haastinkin itseni tekemään kaulakorun epätavallisemmasta materiaalista nimittäin matonkuteesta. Varsinaisen haastetehtävän löydät täältä.

Idean koruun sain Pinterestistä, jossa törmäsin tupsukoruja hakiessani Mala-koruun, jota voidaan käyttää rukoushelmien tapaan meditoitaessa tai joogatessa. Mala-korussa on 108 helmeä, millä on jotain merkitystä budhalaisessa ja hindulaisessa hengellisyydessä.

Koruun liittyy myös guru-kivi, johon mantrat päätetään. Kivi voidaan valita omien "hengellisten" tarpeiden mukaan. Esim. ametisti edistää hengellisyyttä ja auttaa meditoinnissa sekä suojelee että parantaa. Omaan koruuni laitoin gurukiven paikalle metallihelmen. Tupsu puolestaan  tarkoittaa valaistumista.

Omassa korussani tuli sattumalta 108 helmeä mikäli tupsu ja avainlukko lasketaan helmiksi. Koruun käytin 12 siemenhelmeä, yhden ison metallihelmen, 22 lasihelmeä ja 74 puuhelmeä. Helmet pujotin vaijeriin ja mallina oli aiemmin tekemäni avainkoru. Tupsun tein kirjontalangasta.  Lisäsin tupsun taakse avainlukon välirenkaalla, joten korua voi käyttää myös avainkoruna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti