tiistai 17. helmikuuta 2015

Ametisti helmikuussa syntyneen onnenkivi

Helmikuussa syntyneelle ystävälleni tein syntymäpäivälahjaksi ametistikorut;kaulakorun ja korvakorut. Ametisti on korukivenä käytetty kvartsi, joka saa kauniin värinsä raudan ja alumiinin reaktioista. Kreikkalaiset uskovat että ametisti suojaa päihtymiseltä.

Päihtymyksen lisäksi kreikkalaiset uskoivat että se suojaa intohimolta ja se olikin selibaatissa elävän paavin jalokivi kuten myös muiden kuninkaalisten, jotka uskoivat värin (purppuran) maagiseen voimaan ja kiven suojelevan maanpetokselta esim. englannin kruunanjalokivissä (St Edward´s crown) on runsaasti ametisteja.

En tiedä haluaako nuori ystäväni kaikkia ominaisuuksia, mutta kaunis kivi se on ja monta muuta hyvää ominaisuutta kivellä on tarjolla selibaatin lisäksi. Tarinoita ametista voi käydä lukemassa mm. kultasepänalan wikistä.Tiesittekö että, kotimaassammekin on ametistikaivos turistien iloksi Luostolla. Tuolla pitäisi käydä kesällä, kunhan jaksaisi/ehtisi lähteä mökistä muualle Lappiin. Kaivokselta saisi muistoksi vielä itse löydetyn ametistin. :)


Ystävän korussa käytin hiottuja ametistikivisiruja, ohutta kullattua ketjua ja välirenkaita ja lukkona on sydämenmuotoinen T-lukko. Kaulakoru on pitkä ja sitä voi käyttää myös lyhyenä kietomalla se kaksinkertaisena kaulaan kuten kuvassa. Korvakorut on tehty yksinkertaiseen korupiikkiin. Tästä tuli niin kiva setti että tein itselle lähes samanlaisen lapis latzulista, mutta siitä enemmän ensi kerralla.

Onnekasta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti