perjantai 27. maaliskuuta 2015

Spiraaliketju, lasiriipus ja korvakorut

Sain viime keskiviikkona valmiiksi spiraaliketjun yhteen äitini suunnittelemaan ja valmistamaan taidelasiriipukseen. Loput riipukset löytyvät postauksen lopusta. Tämä setti riipuksineen ja korvakoruineen luultavasti päätyy nuorimmalle siskolleni ellei joku muu vie sitä.

Riipuksessa oli valmiina kiinnityslenkki, mutta halusin siitä irrotetttavan, jolloin ketjua voi käyttää myös ilman riipusta tai jonkin toisen riipuksen kanssa. Kieputtelin tummansinisestä metallilangasta (Artistic Wire 0,8 mm) yksinkertaisen ripustimen, joka oli alunperin suunniteltu korukivikapusille. Hyvin tuntuu pysyvän ja helppo poistaa jopa ilman työkaluja.


Riipuksia on useita, ja kehoitin sulattamaan lisää eri väreissä ja muodoissa, sillä näihin on mukava suunnitella erilaisia siemenhelmiketjuja ja samalla saa harjoitella eri tekniikoita. Kuvassa ylhäällä oikealla olevista lasineliöistä pitäisi tehdä klipsukorvakorut. Klipsupohjat on hankittu, mutta en tiedä mikä olisi paras tapa liimata ne siihen? Suoraan pikaliimalla vai laitetaanko väliin kangasta tai muuta tavaraa?

Huomasin myös alkavaa lamppuhelmihulluutta näiden siemenhelmitöiden lomassa. Osaksi syynä on hurmaava kirjastosta lainaamani Kerry Bogertin teos Totally twisted: innotive wirework&art glass jewelry (myynnissä mm.täällä.) Hulluinta tässä kaikessa on se, että en edes pidä moderneista "taidekoruista"?
Materiaalit: ks. aikaisempi postaus spiraaliketju lasiriipukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti