perjantai 13. maaliskuuta 2015

Romanttiset korvakorut helmistä

Olen pitkään etsinyt ohjetta tämän tyyppisiin helmikorvakoruihin, joissa käytetään superduo-helmiä (kaksireikäisiä siemenhelmiä)  ja fasettihiottuja pieniä lasihelmia. Kunnes löysin sen sattumalta tältä Beads Magic-sivustolta. Käykää katsomassa, vaikka "lukemattomia" mainoksia tulee kylkiäisenä. Sivustolla on paljon ilmaisia ja hyviä ohjeita harjoitteluun ja vaativimpiinkin töihin, joten ne mainoksetkin sietää. Ise asiassa jos sivusto on hyvin toteutettu ja ilmainen niin klikkaan käydessäni myös mainoksia, korvauksena hyvistä ohjeista.


Näistä tulee ihanat korvikset romanttisille treffeille oman miehen kanssa. Minäkin harrastan sellaisia noin kerran kuukaudessa (lue: piipahdetaan äkkkiä naapurin inkkarissa/kiinalaisessa/thaikussa, syödään perinteinen annos kormaa/härkää mustapapukastikkeessa/vihreää currykanaa ja tullaan kotiin nauttimaan vapaaillasta tietsikän ääreen, koska lapset ovat mummon hoivissa. Jee!). Ankeeta vai mitä?


Mutta korvakorujen ohje oli todella selkeä, ja ne oli helppo ja nopea tehdä. Vinkkinä, että aloittelevan helmeilijän kannattaa ostaa ainakin yksi pussi siemenhelmivärisekoituksia eri kokoluokissa, jotta löytyy aina sopivan värisiä välihelmiä. Tähän työhön tarvitsemani 12 kappaletta (15/0) välihelmeä löysin juuri sellaisesta sekametelisoppapussista. Kokoluokka ei aivan käynyt yksiin, ne olivat hieman isompia kuin haetut 15/0 mutta pienempiä kuin 10/0 helmet, joita minulla jo oli, mutta tarpeeksi pieniä.

Materiaalit: 4 mm fasettihiottuja lasihelmiä, luonnonvalkoisia superduo siemenhelmiä, antiikinkultaisia siemenhelmiä 10/0 ja (15/0).

Virhekin siellä on, mutta sulkekaa vasen silmänne ja kohdistakaa katseenne oikeaan korvakoruun, niin ette huomaa huonosti pääteltyä lankaa vasemmassa korvakorussa, joka on muuten korjattu, mutta uutta kuvaa ei ole otettu.

Romanttista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti