tiistai 31. maaliskuuta 2015

Korvakoruja siemenhelmistä

Eräänä päivänä siemenhelmet vaelsivat kaulalta korviin ja tulos on tässä. Inspiraatio on saatu jälleen kerran taikalaatikosta, joka meillä toimii kahden viikon viiveellä (tv-kaista on yksi toimivimmista sovelluksista ikinä).


Hopeiset ovat mielestäni onnistuneet vaikka eivät ihan täysin mielikuvaani vastaakaan. Helmirinkuloiden kiinnitys hieman häiritsee, mutta toisaalta sisimmäinen rinkula liikkuu sen ansiosta kauniisti. Sinisissä häiritsee koukun kiinnitysosa ja jotenkin koko koru näyttää halvalta ja muoviselta, mutta menköön tämän pääsiäisloman ajan ennen kuin puran ja pistän helmet uuteen uskoon. =)

Yksi idea punaisista ihanasti liikkuvista siemenhelmikoruista on vielä toteuttamatta, mutta ei makeaa mahan täydeltä. Kaiken huipuksi pintasin kymmenittäin Native American Indian-korumalleja Pinterest-kansioon että eiköhän sieltäkin saralta jotain valmistu. (Aluksi etsin haluaamani Indian-sanalla ja ihmettelin mikä mättää?)

Hopeisissa koruissa jännittää helmien pinnan kestävyys, sillä käyttämäni siemenhelmet ovat aasialaisia helmiä ja googlailun mukaan etenkään metallipinta ei kestä kulutusta. Toisaalta miten ne korvassa roikuessa kuluisikaan? Tuuleen? Hiuksiin? Takin kaulukseen? Halailuun?

Materiaali: Sinisissä koruissa; opaakit siemenhelmet (10/0), sinisiä pisarahelmiä ja 0,6 mm hopeoitu lanka pujotuksiin sekä 0,8 mm langasta itsetehdyt korvakorukoukut. Hopeisissa koruissa; hopeiset siemenhelmet (6/0) ja hopeoitu 0,8 mm lanka pujotuksiin sekä langasta tehdyt välirenkaat (6 ja 4 mm)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti