tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kierrekuvioinen kaulakoru siemenhelmistäSain vihdoinkin viimeisteltyä peyote-tekniikalla tehdyn kaulakorun. Pujottaessani  langanpätkiä helmien sisälle ja huomasin ettei lankaa kannata kiristää liikaa ja pujottaa sitä säännöllisesti korun suuntaisesti, jos haluaa säilyttää korussa pehmeä putkimaisen ulkonäön. Nyt putki kiristää jonkin verran (varsinkin vasemmalta puolen) eikä laskeudu niin kauniisti kuin toivoisin.

Kaulakoru lukkoineen on noin 40 cm pitkä (choker) ja se ulottuu juuri solisluun päälle. Choker on muuten muodikkain kaulakorupituus tänä vuonna mikäli mediaa on uskominen.

Valitsin korun päihin antiikkikultaisen salpalukon, jonka kiinnitin välirenkaalla helmistä tehtyyn silmukkaan. Kavensin putken päät ennen silmukan tekoa. Päätin jättää korun yksinkertaiseksi ilman riipusta.

Seuraavana työn alla on spiraaliketju taidelasiriipuksen seuraksi.


2 kommenttia:

  1. Aika homma, mutta todella hieno tuli! Kullanvärinen on ruvennut kummasti pitkästä aikaa ihastuttamaan.

    Kiitos tiedosta, että choker on nyt muotipituus kaulakorussa. Se sattuu olemaan lempparipituuskin . :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suntsa! Hidastahan noiden siemenhelmitöiden teko on, mutta periaatteena on että, jos saisi sen viisi senttimetriä tehty päivässä, niin yhtäkkiä huomaat että koru on päättelyä vaille valmis.

    Suomalaista nettijulkaisusta löysin tuon choker-muodin, mutta onkohan jollakin muotitoimittajalle mennyt pasmat sekaisin ja tarkoittanut collar-muotia, sillä siinä pituudessa oli myös minulla 90-luvulla musta pitsikaulakoru ja samaan aikaan taisi olla myös muotia samettinauhassa roikkuvat riipukset (samassa koiranpanta pituudessa)?

    VastaaPoista