tiistai 28. huhtikuuta 2015

Turkoosit hapsukorvakorut

Viime viikon projektina oli tiilipiston harjoittelu, minkä tuloksena tein muutaman intiaanikorvakorun ja joulukuusen (olen kerrankin ajoissa jouluaskartelujen suhteen). Kuvassa olevat hapsulliset intiaanikorvikset tein Hurmaavat helmityöt -kirjan ohjeen mukaan. Käytin työhön turkooseja putkihelmiä (7 mm) ja hopeasisustaisia siemenhelmiä (8/0). 

Otin kuvan viime viikonloppuna mökin kuistilta ja kuten kuvasta huomaa Lapissa lunta vielä riittää, mutta kesä etenee kovaa vauhtia. Laulujoutsenpariskunta on jo saapunut mökkilammelle pesimään, joten tämäkin tyttö muuttaa kesäviikonlopuiksi mökille viljelemään puikuloita, mikä tarkoittaa että blogi hiljenee kesäksi. Koruilen kuitenkin koko kesän, mutta samaan kahden postauksen viikkotahtiin en kuitenkaan yllä kuin talvikuukausina. Vain kerran viikossa tulee postaus ja joskus jopa harvemmin, mutta syksyllä taas tahti tiivistyy.

Hauskaa kesän odotusta kaikille ja kohta on Wappu!


Muutama sananen vielä tiilipistoista. Tiilipisto on saanut nimensä siitä, että helmet asettuvat tiiliseinää muistuttavaksi kuvioksi ja sitä kutsutaan myös comanche- tai cheyenne-pistoksi intiaanien helmitöiden mukaan. Hakusanoilla native american indian earrings löytyy esim. pinterestistä satoja ihania korvakorumalleja. Oman mallin suunnitteluun löytyy valmiita helmikaavioita lähes jokaisen helmityökirjan lopusta tai vaikkapa netistä.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Aloitin työn varmaan viisi kertaa uudestaan ennen kuin sain kuvassa näkyvät räpellykset aikaan, mutta näinhän sitä oppii uusia taitoja. =)

   Poista
 2. Upeat korvikset ja väri, mistä piän. Ihhailen koruja, mutta itse en käytä niitä. Kauniita ovat korusi. Kiitos vierailusta plokissani.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista