sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Keväiset avainkaulakorut

Unelmankevyitä avainkaulakoruja kevätväreissä. Suosikkini on vihreä, mutta sininenkin on makean näköinen farkkujen kanssa. Ihanaa! Kevät on tulossa (myös ulkona eikä vain työpöydän ääressä)!

Reksviittana on hiekkarannalta löydetty kuollut korallikivi suuren rapakon takaa Karibialta. Miksihän minun koruissa käyttämäni koralli on värikästä joko punaista tai vihreää?Materiaaleista:

Vihreässä korussa käytin 5 ja 6 mm Preciosan luonnonvalkeita helmiäishelmiä, vihreitä fasettihiottuja aasialaisia helmiä 6 mm, limenvihreitä kirkkaita aasialaisia siemehelmiä 8/0 sekä perunvärisiä hopeasisustaisia siemenhelmiä 6/0 (sopivat täydellisesti vaaleiden helmien kanssa [näitä pitäisi ostaa lisää]). Vihreä sydämenmuotoinen lamppulasihelmi 15 mm. Helmien nimet ja koot ovat kaupan kuiteista eivätkä ehkä vastaa todellisuutta.

Vaijerina käytin 0,5 mm seitsemän säikeistä vaijeria, joka pitäisi vaihtaa laadukkaampaa versioon tai siten ainakin muistaa venyttää se ennen käyttöä, sillä parin päivän käytön jälkeen jää 1-2 cm rako helmien väliin. Ei mikään kiva yllätys käytössä. Vinkinä muille koruharrastelijoille, että ostakaa suosiolla sitä kallimpaa monisäikeistä vaijeria. Se maksaa hintansa takaisin. Halppisvaijeri myös vääntäytyy mutkalle jo tekovaiheessa.

Sinisessa korussa käytin 6 mm turkooseja särölasihelmiä, turkooseja fasettihiottuja aasialaisia helmiä 6 mm, mattalasisia 4 mm turkooseja lasihelmiä ja turkoosinsinisiä hopeasisustaisia siemenhelmiä 8/0 sekä hopeisia aasialaisia 6/0 siemenhelmiä. Mattalasinen turkoosi noin 8 mm lasihelmi ja pari hopeista korumetallista helmihattua sen ympärillä. Vaijeri ja lukko ovat samat kuin vihreässä korussa.

2 kommenttia: