perjantai 15. huhtikuuta 2016

Korun aika

Kierrätyskeskuksesta ei hevillä löydä korumateriaalia, sillä kaikki käy kaupaksi heti tai ihmiset eivat vain luovu koruistaan, kuten rakas pikkusiskoni, joka toi työpajaani uusittavaksi 90-luvun lopussa ostetun rihkamakorun Kreetalta.

Koruihin, niihin rahallisesti ei niin arvokkaisiin liittyy henkilökohtaisia muistoja, jotka valitettavasti katoavat kun kantajasta jättää aika. Tämän estämiseksi aioin esitellä teille aina silloin tällöin korun, joka merkitsee minulle jotain syvempää henkilökohtaiselle tasolla (ainakin lapsille jää jotain dokumenttia korusta ja ehkä he säilyttävät sen ja tarinan jälkipolville). Luvassa ei siis ole mitään suuria paljastuksia vaan pientä tarinaa korun historiasta.


Oman korun tarinan vuoro ei ole tässä postauksessa vaan aion esitellä kuinka hienot löydöt tein kierrätyskeskuksesta vain 0,9 eurolla. Kuvassa oikealla on pitkähkö kaulaketju, jonka sileät linkit voi aukaista ja isot metallin näköiset helmet (luultavasti muovia painon perusteella) ovat ihanan uniikkeja ulkomuodoltaan. Asettelultaan ketju on surkea (isot helmet jäävät niskaan-kaikissa vaihtoehdoissa). Kaulaketjun lisäksi löysin samanlaisen ranneketjun, jossa riippui haluamaniani kolikoita. Korusetti on luultavasti Välimereltä tuotu tuliainen. Yllättävän monet sieltä ostetut korut ovat pelkkää kiinalaista muovia - puristettuna kreikkalaiseen muottiin.

Ihanin löytö mielestäni oli maskoteista koostuva jouluinen rannekoru, joka toi mieleen Yves Rocherin kaupantekijäiset hyvällä tavalla. Koru oli painavaa metallia ja emalointi oli vielä hyvässä kunnossa vaikka kultaus olikin kulunut takaa. Näistä materiaaleista on hyvä tehdä jotain kivaa, näyttävää ja hauskaa.

Hauskaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti