Päätin siirtää kaikki korupostaukseni yhden blogin alle. Aivan kuin työkirjaksi itselle ja muille korujen tekemisestä kiinnostuneille. Alkuperäinen blogi säilyy lifestyle- ja käsityöblogina.
Varsinaisia työohjeita en luultavasti laita tähän Sorea-blogiini, mutta jonkinlaisia raaka-ainemääriä (pysyy kustannukset hanskassa) ja mahdollisia vinkkejä tulevaisuuden varalle (mitä materiaaleja kannattaa käyttää, mitä tekniikoita jne.). Ohjeeni ymmärtää jonkin verran korun tekemistä harrastaneet.
Blogin nimen valitsin sen perusteella, että adjektiivi sorea on synonyymi sanalle kaunis ja koru on myös usein loistelias eli korea, josta löytyy sanaleikki korea~sorea. Koruni ovat kauniita ja loisteliaita. Sekavaa!
Blogin ensimmäinen korusetti saa olla puuhelmistä tehty koru arkeen. Kuten suurin osa suomalaisista naisista minäkin tykkään pukeutua mustaan-etenkin talvisin kun hohtavan valkoinen lumi peittää maan. Arkiasuna minulla on musta toppatakki, mustat nahkasaappaat ja mustat vaatteet kaiken ulkovaatteen alla.
Musta mustan päällä on aina muodissa, joten pujottelin mustista puuhelmistä yksinkertaisen kaulakorun. Piristin korua antiikkihopeisin helmin ja ronderellein.
Inspiraationa oli Saksasta aikoinaan ostettu pitkä tummanruskea puuhelmikoru, joka on ollut todella monikäyttöinen korua arkeen. Sitä voi käyttää niin pitkänä kuin lyhyenä aivan tilanteen mukaan. Ja materiaalina puu sopeutuu loistavasti niin silkkimekon kuin T-paidan pariksi. Ei mikään ihme kun se on ollut lempikoruni ja nyt halusin tehdä vastaavanlaisen korun mustana.
Kaulakoru on noin 110 cm pitkä (ilman lukkoa) ja ylettyy juuri ja juuri kahdesti kaulani ympäri. Pujotin helmet vaijeriin (0,3 ja 140 cm). Käytin koruun 5 hopeoitua (12 mm) helmeä, 5 isoa puuhelmeä (20 mm), 40 keskikokoista puuhelmeä (12 mm) ja 50 pientä puuhelmeä (10 mm) sekä 30 ronderellia.
Korvakoruista halusin yksinkertaiset ja pujotin yhden pienen (10 mm) puuhelmen ja sitäkin pienemän (8 mm) puuhelmen korupiikkiin ja laitoin väliin kaulakorussa käytettyjä rondelleja sekä yhden pienemmän korun päähän.
Rannekorun tekeminen oli melkoista kokeilua, sillä halusin sen joustavan. Arkikorussa en jouda etsimään aamulla lukkoa vaan sen on sujahdettava käteen kuin pippuri myllyyn. Minulla oli ennestään käsityömessuilta ostettua 0,8 mm kumilankaa, jota en ole käyttänyt mihinkään projektiin, koska en osannut solmia tarpeeksi kestävää solmua. Kunnes netin ihmeellisestä maailmasta löysin ohjeen, että laita pikaliimaa solmun päälle. Vinkki tepsi, mutta pikaliima näkyy solmun päällä kun tarkasti katsoo ja koko sidoksen kestävyyttä testataan parhaillaan. Rannekoruun käytin kaikkiaan 36 (8 mm) puuhelmeä ja ja kaksi hopeista linkkiä. Rannekoru on myös kuvattu lasisen purkin kannen ympärillä, koska muuten ei saa kunnon kuvaa korusta.
Upeita korutöitä täällä!
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoista