lauantai 29. elokuuta 2015

Liebester award haasteSain Liebster Award -haasteen ihanilta korubloggaajakaveruksilta, jotka koruilevat osoitteessa korukoukussa ja vähän muussakin. Käykääs katsomassa, sillä sieltä olen olen saanut monta hyvää ideaa korujen tekoon. =)

Liebster Award -haasteenon uusien blogien löytäminen ja se, että pienetkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.Näin tämä toimii:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa. (En löytänyt korublogeja, joilla olisi ollut alle 200 seuraajaa ja joita ei olisi jo haastettu ja jotka ovat päivittyneet vuoden 2015 aikana. Löysin kaksi kriteerit täyttävää, joita luen itse ja jotka ovat päivittyneet tämän vuoden puolella.)
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

Omat vastaukseni (anteeksi, että tulevat hieman myöhässä)

1. Mistä saat ideat töihisi?
Suurin ideapankki on ehkä Pinterest, josta löytää yhdellä hakusanalla kaikenlaista tyyliin "mun on pakko kokeilla tuota ja tuota..ja tuota..." Aiheiden paljoudesta johtuen korusta tulee lopulta aika yksilöllinen. Paljon saan ideoita myös muista korublogeista, mutta ne ovat enemmän tekniikkaan liittyviä ja niiden yksittäisiä ideoita käyttää varovaisemmin. Korukirjat ovat myös yksi suuri inspiraation lähteeni. Niiden avulla opiskelen uusia tekniikoita ja saan valtavasti uusia ajatuksia miten kunkin korun voisi rakentaa.

2. Milloin aloitit käsitöiden harrastamisen?

Olen myöhäisherännäinen. Joskus parikymppisenä oli ompelubuumi, jolloin ompelin itselleni mekoista lähtien lähes kaiken ja sen jälkeen tuli pitkä tauko. Nyt virkkaa, neulon, ompelen, tuunaan, entisöin ja koruilen.

3. Millä kuvaat työsi blogiin?

Tykkään kauniista ja selkeistä kuvista, mutta kuvaan koruni tällä hetkellä Lumialla (kännykällä), koska järkkäri ei toimi kunnolla ja en ole saanut sitä vietyä huoltoon. Vaikka saisin sen kuntoon niin olen aika laiska editoimaan ottamiani kuvia. Tärkeintä on että idea ja tunnelma välittyy kuvasta. Tykkään myös stailata kuvausympäristöä mikäli ei ole kiire.

4. Hankitko materiaalit kivijalkakaupasta vai netistä?
Kivijalkakauppoja ei (onneksi) ole kaupungissamme, muuten varmaan toimittaisin palkkasekkini suoraan sinne. Ostan lähes kaiken materiaalin netistä ja suosin suomalaisia nettikauppoja. Verorahat jäävät kotimaahan ja toivottasti työllistän harrastuksellani yhden yrittäjän Niitä tarvitaan tähän maahan.

5. Mihin työsi päätyvät (itselle, lahjaksi..)?
Lähinnä itselleni tai lahjaksi.

6. Meneekö harrastaminen koskaan "yli"? Eli esim. meneekö yöunet, kun olet niin innostunut.
Yöunet eivät mene, mutta joskus innostuu tilaamaan kaikenlaista ylimääräistä nettikaupasta kun on löytänyt jonkin hienon kirjan, jonka 50 korusta pitäisi tehdä ainakin puolet. Lopulta puolet tilaamastani materiaalista odottaa sopivaa käyttöä.

7. Onko sinulla haaveita liittyen käsitöiden tekemiseen?
Haluaisin mennä savityökurssille tekemään savihelmiä tai mille tahansa korukurssille paitsi hopeasavikurssille, mutta niitä ei vain järjestetä kaupungissamme.

8. Lempimateriaalisi?
Tsekkiläiset helmet. Niiden hinta-laatusuhde on erinomainen vaikka toivoisin enemmän valikoimaa suomalaisiin nettikauppoihin.

9. Otatko käsitöitä mukaan matkoille?
Joskus otan jonkin tosi simppelin ja yksinkertaisen neulontatyön huomatakseni ettei mulla ole sille aikaa, joten en yleensä ota.

10. Oletko kaikkiruokainen käsitöiden suhteen vai onko jokin ylitse muiden?
Tykkään lähes kaikesta, mutta tällä hetkellä koruilu vie kaikki vapaa-aikani mökkeilyn ohella.

11. Mistä ilahdut?
Minua on helppo ilahduttaa. Joskus riittää kun katson ikkunasta ulos ja näen kauniin maiseman.

Haastan seuraavat ihanat korulliset blogit (päivittyneet vuoden 2015 aikana):

Vikkityyli
Helinä ja rapina

Kysymykset haastetuille blogeille?

Miten valitset materiaalit töihisi?
Onko suosikkivärejä tai niiden yhdistelmiä?
Helmet vai kivet?
Harrastitko aiemmin jotain muuta?
Milloin aloitit koruilun?
Korvakorut vai rannekorut?
Mikä sinua inspiroi?
Puu vai metalli?
Minkä tekniikan haluaisit oppia?
Miksi koruilet?
Mikä on parasta tässä harrastuksessa?


1 kommentti:

  1. Kiitos vastauksista, olipa mielenkiintoista lukea :-) Pyrin tekemään samoin kuin sinä kohdassa neljä. Myös kohta 6 kuulosti kovin tutulta ;-) T. Riikka

    VastaaPoista