tiistai 27. tammikuuta 2015

Tupsuja siellä ja tupsuja täällä...

... tupsuja Alissan työpöydän päällä. Ihastuin palavasti tupsuihin, kun näin OC:n eräässä jaksossa Heather Dubrowin yllä mustan tupsukaulakorun. Nyt olen tehnyt tupsuja erilaiista materiaaleista ja kokeilut jatkuvat vielä.


Ensimmäiset tupsut tein kirjontalangasta ja niiden ympärille tein peyotepistoilla putken ja yritin vielä tehdä umpinaisen pään tupsulle, mikä ei onnistunut kovinkaan hyvin. Lisäksi kaikissa peyotetöissä nymo-lanka näkyy häiritsevästi helmien välistä. Ei auta vaikka kuinka kiristäisin lankaa työtä tehdessä? Kuvassa tupsu on vielä tekovaiheessa; tupsun päätä ei ole vielä pujotettu peyoteputkeen.Toisen tupsukokeilun tein youtuben opetusvideon (tekijä: all about beads) mukaan siemenhelmistä. Työ onnistui hyvin, mutta helmien olisi pitänyt olla pienempiä kuin käyttämäni, jotta ne olisivat mahtuneet kunnolla metallisen nauhanpään sisään. Nyt jouduin vähentämään helminauhojen lukumäärää tupsussa, joten se ei näytä tarpeeksi tuuhealta. Nauhat ovat neljä senttimetriä pitkiä. Tupsuista tein ohjeen mukaan korvakorut.

Summasumrum molemmat tekniikat ovat käyttökelpoisia ja tulen käyttämään niitä tulevissa töissäni, jos tämä t u p s u innostus ei ota laantuakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti