torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää uutta vuotta!
Näin vuoden lopussa tapana on tehdä katsaus menneeseen ja suunnitella tulevia projekteja. Koruharrastukseni on nyt kestänyt hieman yli vuoden. Ensi kosketuksen koruiluun sain syksyllä 2014 järjestetyllä kierrätyskorukurssilla, jossa pyörän sisäkumi sai uuden elämän koruina. Vakavasti helmikuume leimahti joulukuussa 2014 ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Koruilussa minua viehättää sen monipuolisuus: solmeilu, metallilankatyöt, siemenhelmityöt, muovailu, lasi-, savi-, ja metallityö jne. Lisäksi kaiken sen mahdollisen materiaalin lukumäärä, jonka voi yhdistää koruihin,  saa sormet syyhyämään ja aivot raksuttamaan. Tosin rahapussi on myös kevennyt aika lailla kun on joutunut ostamaan työkaluja ja aloitusmateriaaleja, mutta kaiken sen käyttämäni rahan ja ajan arvoista tämä on ollut (harrastus, jossa saa käyttää luovuutta, opetella uusia kädentaitoja ja henkisiä taitoja kuten kärsivällisyyttä, tutustua taitaviin korutaitelijoihin ja käsityöläisiin, nauttia tekemisen ilosta ja siitä rentouden tunteesta kun hiipii työhuoneelle lasten nukahdettua).

Toivon, että ensi vuonna minulla on aikaa opetella uusia tekniikoita. Tämä ensimmäinen vuosi oli koruilun suhteen ongelmallista sillä alkuvuoden palavan innostuksen jälkeen uusi työ alkoi rajoittamaan vapaa-aikaa, asunnon mittava remontti sulki työhuoneeni viideksi kuukaudeksi ja uudet opinnotkin nipistivät osan rajallisesta vapaa-ajasta. Ensi vuonna aioin opetella lisää siemenhelmitöitä, joiden omaksumiseen sainkin ihanan joululahjakirjan (Isoja koruja pienistä helmistä. Jean Power), aion opetella hartsikorujen tekemistä, jatkaa massailun parissa ja nauttia ylipäänsä helmeilyn ilosta.

Alla on kirkkaassa päivänvalossa otettu kuva (tulisipa jo kesä ja valoisat yöt), josta toivottavasti näkyy edes osittain helmien öljyinen hohde. Ylimmässä kuvassa koru on kokonaisuudessaan eli kolmirivisenä, joka vaikuttikin olevan viime vuoden suosikkikorumallini. Tämä päällä voisi lähteä uuden vuoden pirskeisiin, mutta taidan jäädä kotiin ja paukutella lasten kanssa raketteja rannalla.


Korussa käytin mustia osittain AB-pinnoitettuja fasettilasihelmiä (8 mm) ja tummia iris peacock siemenhelmiä (koko 8). Vaijerin pituudet olivat 41, 46 ja 51 cm.  Salpalukko, päällyshelmeä (6 kpl), kiinnityshelmeä (2,5*2,5 mm 6 kpl) ja kaksi korulinkkiä (3+1 reikää)

2 kommenttia:

  1. Hartsikorut kiinnostaisi minuakin. Hyvää tätä vuotta! T. Riikka

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hartsipaketti odottaakin postissa, kunhan tarkenisin sen hakea (-21 C). =)

    VastaaPoista